skip to Main Content

Заев: Лицата со попреченост имаат право на пристап до правда

    3
Заев: Лицата со попреченост имаат право на пристап до правда

Лицата со попреченост имаат право на еднаквост и недискриминација, слобода на движење, самостојно живеење, образование, пристап до стоки и услуги, вработување, правен капацитет, пристап до правда, здравство, политичко учество, вклучително и правото да гласаат и да бидат гласани на избори- напиша премиерот на Владата, Зоран заевна својот Фејсбук профил.

-На одбележувањето на Меѓународниот ден на лицата со попреченост (3 декември), го потврдуваме нашиот стремеж за целосно вклучување на лицата со попреченост во општеството, бидејќи попреченоста е прашање на перцепција- напиша Заев.

3

ТАГОВИ: Заев лица со попреченост

Back To Top