skip to Main Content

Дескоска: Судски доставувачи возат подобри автомобили од судии

    3
Дескоска: Судски доставувачи возат подобри автомобили од судии

Слушаме за примери на судски доставувачи кои возат подобри автомобили од судии во некои судови. Слушаме за бизнис зделки меѓу судии, обвинители и адвокати. За жал, гласот на судството го слушнавме кога станува збор за распределба за пари, пишува на Фејсбук министерката за правда, Рената Дескоска.

Дескоска најави дека сериозно ќе разговара со европските партнери за целосен ветинг во судството и јавното обвинителство.

Министерката во објавата пишува дека очекувале реакција од судиите, од претседателите на судовите и од судската администрација за случаите со застарување на гонењето во одредени судски постапки.

Очекувавме реакција од судиите, од претседателите на судовите и од судската администрација за случаите со застарување на…

Posted by Рената Дескоска on Friday, 15 November 2019

 

 

 

 

3

ТАГОВИ: Дескоска застарување ОЈО предмети судења

Back To Top