skip to Main Content

Владата и новата пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и колицијата постигнаа договор

    7
Владата и новата пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и колицијата постигнаа договор

Во заедничко соопштение до јавноста Владата на Република Македонија и новата пратеничка група од ВМРО ДПМНЕ и колицијата, ја информираат јавноста дека со заедничко учество успеале да постигнат договор за конечноста на уставните амандмани и уставниот законик со што се обезбедува најмалку 2/3 мнозинство во Парламентот.

-Добивме максимално можно добар текст на уставните амандмани и уставниот законик за спроведување на договорот од  Преспа со што уште еднаш се потврдува македонскиот идентитет, внатрешна примена на договорот од Преспа и стапувањето на сила на уставните амандмани- се наведува во заедничкото соопштение.

Уште еднаш потврдуваме дека државјанството е македонско/граѓани на Република Северна Македонија.

7

ТАГОВИ: Влада ВМРО Коалиција

Back To Top