skip to Main Content

Ќе се обезбеди финансиска помош и живеалишта за семејствата чии домови изгореа во Шуто Оризари

    5
Ќе се обезбеди финансиска помош и живеалишта за семејствата чии домови изгореа во Шуто Оризари

На денешната седница Владата на Северна Македонија го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови беа уништени во пожарот со трагични последици во Шуто Оризари на 10 јануари.

На седницата им е препорачано на Генералниот Секретаријат на Владата и на Министерството за труд и социјална политика да ги разгледаат можностите за обезбедување на живеалишта за опожарените семејства.

5

ТАГОВИ: владина седница пожар помош

Back To Top